Το λάδι μας

Εδώ και χιλιάδες χρόνια το δέντρο της ελιάς ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσογείου. Το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης είναι μια ζωντανή κληρονομιά, που συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας. Το ελαιόλαδο τρέφει, συντηρεί, προστατεύει, τονώνει, θεραπεύει, εμπνέει. Αξίζει λοιπόν να το γνωρίσουμε και να μάθουμε την ανεκτίμητη αξία του για τη σωστή διατροφή και την υγεία μας. Βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο, το οποίο είναι γνωστό από τα αρχαιοελληνικά χρόνια για τις ευεργετικές, θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες του.

Μερικά από τα οφέλη του ελαιολάδου σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες είναι τα ακόλουθα:

Οι ερευνητές συνιστούν να τρώμε 50 ml ή 10 κουταλάκια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο την ημέρα, για όλη μας τη ζωή, για να αποκομίσουμε αυτά τα οφέλη.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια το δέντρο της ελιάς ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσογείου. Το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης είναι μια ζωντανή κληρονομιά, που συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας. Το ελαιόλαδο τρέφει, συντηρεί, προστατεύει, τονώνει, θεραπεύει, εμπνέει. Αξίζει λοιπόν να το γνωρίσουμε και να μάθουμε την ανεκτίμητη αξία του για τη σωστή διατροφή και την υγεία μας. Βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο, το οποίο είναι γνωστό από τα αρχαιοελληνικά χρόνια για τις ευεργετικές, θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες του.

Μερικά από τα οφέλη του ελαιολάδου σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες είναι τα ακόλουθα:

Οι ερευνητές συνιστούν να τρώμε 50 ml ή 10 κουταλάκια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο την ημέρα, για όλη μας τη ζωή, για να αποκομίσουμε αυτά τα οφέλη.