Σολομός και ψητά λαχανικά με σως βαλσάμικο στο φούρνο

Σολομός και ψητά λαχανικά με σως βαλσάμικο στο φούρνο

Υλικά
Για το Σολομό
3 φιλέτα Σολομό
1 λεμόνι το χυμό του
Λίγο ελαιόλαδο
Ρίγανη
Για τα λαχανικά
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 μέτρια μελιτζάνα σε φέτες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες
2 καρότα σε φέτες
1/2 κιλό πατάτες baby κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλάκια θυμάρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

Για τη σως βαλσάμικο
1/4 κούπας βαλσάμικο ξύδι
3 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
2. Ξεκινήστε με τα λαχανικά. Τρίψτε ένα μεγάλο ταψί με το σκόρδο. Αραδιάστε μέσα στο ταψί τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πατάτες και το κρεμμύδι. Προσθέστε τη δάφνη, το κύμινο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 30 λεπτά, έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
3. Προχωράμε με τη σως. Ανακατέψτε καλά το βαλσάμικο με το μέλι και περιχύστε με αυτό τα λαχανικά. Ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
4. Συνεχίστε με το Σολομό. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψί. Έπειτα προσθέστε τα φιλέτα Σολομού, ραντιστε με αυτά το ελαιόλαδο και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Έπειτα προσθέστε τη ρίγανη. Βάζουμε το Σολομό στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
5. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν τα φιλέτα και από το φούρνο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email