Ελιόψωμο

Ελιόψωμο

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μάγια
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 και 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες ή καλαμών σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε συνέχεια. Προσθέτουμε και το μισό ελαιόλαδο.
2. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
3. Το βάζουμε σε ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
4. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 120℃.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email