Αλμυρά Μάφινς με φέτα κι ελιές

Αλμυρά Μάφινς με φέτα κι ελιές

Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα βούτυρο
200 γρ γιαούρτι 2%
4 μεγάλα αυγά
14 κ.γ. σόδα
πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπα φέτα
1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάλτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, το αλεύρι και τη σόδα. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
2. Προσθέστε την κεφαλογραβιέρα, την φέτα, τις ελιές, την πιπέρια, το αλάτι και τη ρίγανη.
3. Σταματήστε το μίξερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι,να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα και προσθέστε λίγο νερό αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ( θα πρέπει να είναι σαν ζύμη κέικ ). Μοιράστε τη ζύμη σε χαρτάκια για μάφιν.
4. Γίνονται 18 με 20 κεκάκια. Ψήστε στους 180℃ για 30-35 λεπτά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email